Отримання вітаміну D
з їжею та з допомогою сонця
Фактори, що можуть призводити до дефіциту вітаміну D
  • географічне розташування країни (особливо схильні до дефіциту регіони північніше 35-ї паралелі);
  • ожиріння/зайва вага та захворювання ШКТ, печінки, нирок;
  • незбалансований раціон та недостатнє перебування на сонці;
  • носіння закритого одягу та використання сонцезахисних засобів.
Продукти з високим
вмістом вітаміну D
01

Найщедріше джерело сонячного вітаміну бадьоро ворушить плавниками, пустуючи в річках і морях. Чемпіон за змістом вітаміну D - дикий лосось. У 100 г дикого лосося міститься 247% від норми щоденного споживання вітаміну. Врахуйте, що лосось повинен бути саме диким, а не фермерським - останній слабкий вітаміном D, його в ньому всього-то 63% (100-250 МО) від норми на 100 грамів.

fish
02

На другому місці оселедець - риба, яка доступна завжди і всюди. І коштує значно дешевше неприрученого лосося. У 100 грамах свіжого атлантичного оселедця близько 1600 МО, що практично в 4 рази вище добової норми. Не любите свіжого оселедця? Не проблема - додайте до обіду маринованого, в ньому на 100 грамів буде містяться 680 МО, що становить 170% від добової норми споживання. Але не захоплюйтеся - маринований оселедець містить багато натрію, а його надлишок в раціоні пов'язаний з безліччю серцево-судинних та інших захворювань.

fish
03

Третє місце на сонячному п'єдесталі займає продукт, який багато на дух (буквально) не переносять, а даремно. Масло з печінки тріски містить вітамін D у високих дозах. Всього в одній чайній ложці олії - 450 МО нутриенту. До складу масла печінки тріски також входять омега-3 кислоти, відповідальні за здоров'я серця, судин і мозку.

fish
tabletОдна теблетка Декрістол D3 2000 МО в день
заміняє:
  • 400 гр риби
    400 гр риби
  • 400 гр сиру
    400 гр сиру
  • 1 банку червоної ікри
    1 банку червоної ікри
  • 9 яєць
    9 яєць
  • equally
  • total
+3(044) 254-39-36 м. Київ, пров. К.Гордієнка, 2-А Декристол D3
0.2294 s
40